BILDER & INFO   BOKNING & PRISER   TVÅ- & FYRBENTA   SKISS   FÖRSTA SIDAN
 
På vår gård Tasselund lever alla djur i samklang och harmoni. Lillemannen och Pepzie (IN MEMORIAN 2014).

Om oss alla

Monique & Lotta med Myza (här 9 veckor). Våra djur är viktiga för oss och därför har vi flyttat till gården i Lerbergstorp. Här finns plats för oss alla inklusive dig som vill hyra vårt gästhus veckovis under sommarmånaderna .

Monique är socionom och arbetar i Tomelilla på Österlens folkhögskola som verksamhetsansvarig.

Lotta är VD och fastighetsmäklare, fotograf och formgivare Uppvik & döttrar Österlen.

 
Strumpan. Vår silvergråa silkeslena och vackra katt som endast vägde 300 gram när hon kom till oss. Stannar ofta borta över natten och kommer hem för att äta och vila sig under dagen. Kryper gärna upp och vill vara nära. Har ett förtjusande, nästan metalliskt spinnande ljud.
 
Tiger. Den coolaste katten av dem alla. Rör sig lååååångsamt men är en strålande jägare. Har ett vänligt sinne mot alla varelser. Är den som bestämmer i den stora kattflocken.
   
Lillemannen. Spelevinken och charmören som gärna leker med okända katter och hundar. Har ett stort självförtroende och är mycket påhittig. Gårdens clown.
   

IN MEMORIAN, aug 2014.

Pepzie - här i samspråk med katten Tiger. Äldst på gården och närmar sig pensionsåldern. 11 hundår blir hela 77 människoår! En härlig och väldigt livlig individ som har lärt oss mycket om att leva med hund. På gott och ont. Tycker allra bäst om att leka eller kela i soffan helt själv utan övriga djur...

Hon tycker om sin stora flock men är inte så glad för främmande hundar och katter. Människor älskar hon dock.

   
Farraz. Familjens vackra hane som ÄLSKAR att arbeta i skogen med spår, uppletande och sök. Han har blivit pappa till tre fina kullar. Vaktar gården som han ska men är gudomligt snäll. Rasen heter Hovawart.
   

Myza. En riktigt trevlig tjej med stor aptit på livet. Vi ger oss gärna ut på kickbike eller kickspark året om. Det finns många mil i de benen!

Har fått guldstjärna vid lämplighetstestet för utbildning till vårdhund. Helt enkelt en balanserad hund. Älskar andra hundar. Älskar människor. Älskar katterna. Farraz dotter.

   

Farraz och dottern Myza.

È re nån schom har schett tennischbollen?? Den bara förschvann likschom...

   
Tack till AnnKristin på Anziehends kennel för bilderna på Myza, oss och på Farraz i flykten.
   
Solo. En argbigga till katt som har levt sitt liv lite här och lite där. Det tog 8 månader innan vi ens fick klappa henne. Efter en tuff start i livet har nu helt och full tillit till människor och djur. Hon har nu valt att stanna hos oss på Tasselund. Vilket vi förstås är väldigt glada för!

Är idag en mycket social katt som till och med följer sotaren upp på taket ;-)
   

Hoppsan (det blev ytterligare en kattflicka till Tasselund). Vår älskade, knäppa katt som förgyller och förpestar tillvaron för oss ;-) En liten primadonna som kan svänga på kappan när det passar henne och då kissa på olämpliga ställen om hon finner det nödvändigt...

En superjägare! Efter en minut så har hon fångat nästa offer. Hon envisas dessvärre med att ta in sina byten inomhus för att: visa upp för oss, leka med, äta upp... Syskon med Bonus - hur nu det är möjligt.

   
Bonus. Ytterligare en vacker tigrerad kattpojke på gården. Vänligheten personifierad. Vet förmodligen inte riktigt hur man jagar möss men har börjat hänga med de stora killarna ut i skogen... Skyndar sig sedan in till mammorna för att krypa upp i famnen och kanske snutta/sutta på ett öra i bästa fall.
   
Frazze. Engelsk springer spaniel. Minstingen i djurfamiljen. Frazze har kommit väl in i den övriga flocken. Med vänlighet, sammetsblick och bus går han hem både hos människor och djur. Frazze tycker om att träna och hänger med på det mesta.
   
Myza, Frazze & Farraz på promenad vid Drakamöllan. Måste besökas kan vi varmt rekommendera!
 

Karta och vägbeskrivning till Tasselund >>

Lerbergstorp ligger nära Tåghusa och Grevlunda backar. Närmaste by är Vitaby eller Sankt Olof.

Vi hyr ut vårt gästhus veckovis under juni-september. Och per natt, weekend eller vecka under resten av året.

Hundvänligt boende på Österlen. Hundar och katter är speciellt välkomna!

  Lotta, Monique, 6 x katter & 3 x hundar. Nöteboda 133, 277 45 Sankt Olof. 0708-92 07 24 lotta@tasselund.se
  Ladda ner pdf-fil >> Besök vår Facebook-sida >>